Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen

In maart 2009 is de Stichting Boerderijmuseum Vredegoed opgericht. Het doel van de stichting is om een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen onder te brengen en ten toon te stellen in het streekmuseum Vredegoed.

Het zijn voorwerpen van rond 1900 uit de dorpen Tienhoven, Oud Maarsseveen en omgeving. Ze hebben betrekking op traditioneel wonen, ambachtelijk werken op boerenbedrijf en veenderij en de dorpssamenleving. Boerderij Vredegoed met enkele historische
art nouveau elementen is zelf ook van waardevolle museale betekenis. (Rijks monument)

Bert van der Tol is bewoner en veehouder op boerderij Vredegoed. Hij zal het museum, dat op 18 september 2010 zijn deuren voor het publiek heeft geopend, beheren.

Het museum heeft een centrale ruimte voor gecombineerde activiteiten en arrangementen voor groepen en particulieren. Deze ruimte biedt ook faciliteiten voor vergaderingen. Er is een interactief informatiecentrum en bibliotheek.

Vanuit het museum worden ook natuurtochten georganiseerd door Bert van der Tol die tevens IVN gids is.

Belang
Belang regionaal
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
kinderen 2.00
volwassenen 3.00
groepen Ja
scholieren Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Zien, Doen & Beleven
Type museum land- en tuinbouw

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

* seizoen 2018 is het museum geopend vanaf 24 maart. Daarvoor alleen op afspraak.

Heuvellaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
3612 BA, Tienhoven Ut