Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen

Museum

Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen start het jaar 2017 creatief. Van 6 januari tot 3 april 2017 zijn er op de Hooizolder van het museum werken te zien van: Greet Crum, Henk Vaessen en van drie cursisten van het KP Loosdrecht (KursusProject Loosdrecht): Peter van Latum, Jos Hagen en Jilles Molenaar.

Greet Crum: heeft een bijzondere band met de zee. Haar wandelingen langs de kliffen en haar tochten met de zeilboot bieden haar veel inspiratie voor haar schilderijen. Zoals ook te zien is op één van haar werken; een kleurige weergave van een groepje mensen in de schemering, heen en weer lopend naar de veerboot van Terschelling.

Henk Vaessen: “kleur maakt vorm; licht geeft bezieling”, aldus de schilder, die deze principes vooral in het wolkenspel zichtbaar ziet worden. Hij is geboeid door de bebouwde omgeving, zonder noodzakelijke afbeelding van de mensen die er wonen en (be)leven.

Peter van Latum: schildert al 15 jaar, met tussenpozen. Zijn onderwerpen zijn landschappen, bospartijen, dieren en zeegezichten, zijn stijl is te omschrijven als realistisch met een vleugje abstract. Hij werkt met acryl/olieverf en olieverf met paletmes. Voor Peter is het sociale aspect bij het KP Loosdrecht een belangrijk aspect.

Jilles Molenaar: Vanaf 2000 is hij begonnen met schilderen, en eenmaal de smaak daarvan te pakken, was hij niet meer te stoppen. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor felle kleuren. Les kreeg hij o.a. van Yvonne Wouters, Ditte de Haas en - in Frankrijk – van Liesbeth van Keulen en Keimpe van der Kooi. Favoriete onderwerpen: het landschap, de natuur, wolkenluchten, die hij neer probeert te zetten vanuit een impressionistische en expressionistische benadering.

Jos Hagen: Schildert ook al 15 jaar, hij schildert bij voorkeur personen, vooral vrouwen, die hij op zowel moderne als abstracte wijze probeert weer te geven in acryl en olieverf. Schilderen doet hij in de groep vrij schilderen van het KP Loosdrecht en thuis. I.v.m. de wintersluiting van museum Vredegoed is deze expositie uitsluitend op afspraak te bezoeken: info@vredegoed.nl of via: 06-28 35 2489. Vanaf 25 maart 2017 (Lammetjesdag, begin van het nieuwe seizoen) is het museum geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. www.facebook.com/vredegoed www.vredegoed.nl

Wanneer?

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

Contactgegevens

Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen

Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven Ut
www.vredegoed.nl T 06 28352489

Heuvellaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
3612 BA, Tienhoven Ut

Extra informatie

Belang
Belang regionaal
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Prijs
kinderen 2.00
volwassenen 3.00
Doelgroep
groepen Ja
scholieren Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Zien, Doen & Beleven
Type museum land- en tuinbouw