Badeendrace Maarssen

Weer ruim 3000 spartelende badeendjes in de Vecht op Koningsdag in Maarssen-dorp! Op de Herengracht, nabij de Evert Stokbrug, zullen de eendjes op 27 april om 14.30 uur losgelaten worden om vervolgens door de stroom mee te worden genomen naar de finish.

De eenden zullen om 14.30 uur te water worden gelaten. Voor de eerste zes eenden die stroomafwaarts als eerste de brug zijn gepasseerd zijn mooie prijzen beschikbaar.

De badeendrace is een initiatief van Lions Club Maarssen, bedoeld om met de opbrengst een goed doel te steunen. De afgelopen jaren kon de badeendrace rekenen op een overweldigende én groeiende belangstelling. Het wordt in 2019 inmiddels de zesde keer dat deze race wordt gehouden, een traditie met veel draagvlak bij de bevolking. Dat blijkt wel uit het grote aantal badeenden dat wordt verkocht. Ook deze keer rekenen de badeenden op veel animo bij het publiek.

De opbrengst komt geheel ten goede aan SailWise (www.sailwise.nl), de organisatie die zich inzet voor meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en –vakanties voor mensen met een beperking. De opbrengst wordt nog vermeerderd met 50% door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK, www.nsgk.nl). Met de opbrengst voor SailWise wordt een bijdrage geleverd aan onder meer nieuwe watersportuitrusting en aan het onderhoud van de accommodatie op Robinson Crusoe, het watersporteiland van Sailwise in de Loosdrechtse Plassen.

De deelnamekosten zijn € 2,50 per badeend. Per 5 stuks zijn de kosten € 10. Bestellingen zijn mogelijk via de website www.badeendrace.nl of via leden van de Lions Club Maarssen. Op Koningsdag zijn de deelnamebewijzen te koop bij een kraam op de Kerkweg (ter hoogte van de Emmaweg) en bij een verkooppunt op de Langegracht bij de Evert Stok / Kaatsbaanbrug. Voor de eerste 15 eenden die stroomafwaarts als eerste de finish zijn gepasseerd, zijn mooie prijzen beschikbaar. Het prijzenpakket wordt later via de website bekend gemaakt. De organisatie is in handen van de Lions Club Maarssen.

Kortom: doe mee, bestel alvast badeenden en zorg ervoor dat op Koningsdag de Vecht eventjes geel ziet van de eenden, en maak daarmee ook de sportbeoefening met Sailwise voor deze mensen mogelijk!

€ 2,50 per eend (5 eenden voor € 10!)

Zaterdag 27 april 2019 Vanaf 14:25 tot en met 15:00

Herengracht Model.NdtrcItem.HouseNumber