Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht bestaat al sinds de 17e eeuw. Het bijzondere, moderne kloostergebouw (in Bossche School stijl) werd in de jaren 60 van de vorige eeuw toegevoegd. Doornburgh is een creatieve buitenplaats voor kunst en wetenschap.

Doornburgh is een rustpunt midden in Nederland. Het heeft presentatie- en expositiemogelijkheden, artist en scientist-in-residence faciliteiten (in de vertrekken waar voorheen de zusters leefden), project- en vergaderruimtes en bijzondere horeca.

DeZusters is het restaurant op Doornburgh. Chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken een vast, uitgebreid vijfgangendiner met lokale producten (o.a. uit de eigen binnentuin) volgens het ‘table d’hôtes’-principe. Roy en Niels ontvangen je in de keuken en nemen je mee op een culinaire reis door de priorij.

Gedurende de openingsdagen van Doornburgh is de priorij geopend voor koffie en lunch.

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

* Tijdens Hemelvaart en Pinksteren is Doornburgh open voor bezoekers. Toegang tot het park en de binnentuin is gratis. Voor de tentoonstelling kan een ticket gekocht worden aan de entree van Doornburgh (pin-only).