Buitenplaats in Bloei

Op 4 juni opent Buitenplaats Doornburgh opnieuw de deuren. Bezoekers zijn welkom om te komen genieten van de natuur op de buitenplaats, de kunst van teamLab of een lunch van restaurant DeZusters. Buitenplaats Doornburgh zorgt voor passende hygiƫnemaatregelen, zodat bezoekers in alle veiligheid van de buitenplaats genieten.

Entree tickets vooraf reserveren via de website van Doornburgh verplicht!

Een veilig bezoek aan de buitenplaats
Vanaf 4 juni is de priorij van Doornburgh weer geopend van donderdag t/m zondag. Reserveren is mogelijk voor verschillende momenten van de dag, verdeeld over vijf timeslots. Binnen de priorij zorgt de organisatie voor passende hygiënemaatregelen, waaronder een inrichting die zorgt voor 1,5 meter afstand, een maximum van 30 bezoekers per timeslot en extra reinigingsmiddelen voor bezoekers en personeel.

De heropening van Doornburgh wordt gevierd met de komst van een digitaal kunstwerk van teamLab, een Nieuwe kunst: teamLabinternationaal collectief gevestigd in Tokio. Het werk ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’ verbeeldt een continu veranderende bloemenzee. Het kunstwerk beweegt mee met de tijd van de dag en ziet er dus tijdens ieder timeslot anders uit. Laat jezelf onderdompelen in dit bijzondere kunstwerk.

Interviewserie Tijdsvensters
In de filmzaal wordt de interviewserie Tijdsvensters doorlopend gepresenteerd. In deze serie gemaakt door De Bedachtzamen met Anna Peeters, reflecteren verschillende gasten op het begrip tijd. De serie geeft stof tot nadenken over de manier waarop wij tijd allemaal op onze eigen manier ervaren – zeker in deze uitzonderlijke tijd een actueel thema. De interviews zijn gefilmd op Doornburgh en brengen de buitenplaats op een prachtige manier in beeld.

Genieten in de binnentuin
In de binnentuin is het nu heerlijk vertoeven. Hier kun je genieten van een goede kop koffie met taart, heerlijke wijn, speciaalbier of fris in combinatie met een Borrelbox van ons restaurant DeZusters. De Dinerboxen die het restaurant sinds maart verzorgt zullen nog tot 1 juli worden aangeboden, zodat je thuis ook kunt smullen van een beetje buitenplaats. Vanaf juli is restaurant DeZusters weer regulier geopend op vrijdag en zaterdag, met een nieuw menu en nieuwe dinerformule. Reserveren voor het diner kan nu al via dezusters.nl.

Parkbezoek met koffie en lekkernijen ‘to go’
Het park van Doornburgh is momenteel een lust voor het oog. Bewonder de bloemen, wandel door het bos, of neem een kijkje bij de schapen en varkens. Bij de priorij is er een ‘to-go’ service waar je een hapje en drankje kan kopen om buiten in het park te nuttigen. In het park ligt vanaf juni een terras en één van de grasvelden mag gebruikt worden als picknickplek

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 4 juni 2020 tot en met Zondag 30 augustus 2020

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00