Cello Octet Amsterdam bij het Concert in Tienhoven

Cello Octet Amsterdam bestaat uit Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst. Het octet werd in 1989 onder de naam Conjunto Ibérico opgericht door dirigent Elias Arizcuren. Tegenwoordig speelt het ensemble zonder dirigent. Op vrijdag 20 maart om 20:15 spelen ze in Tienhoven!

Cello Octet Amsterdam is het enige ensemble in deze samenstelling ter wereld. Er is dan ook weinig origineel repertoire voor. Daarom speelt het octet bewerkingen, maar er worden ook stukken speciaal voor hen geschreven (o.a. Arvo Pärt, Theo Loevendie, Franco Donatoni en Luciano Berio).

Het ensemble speelt over de hele wereld, op bijzondere locaties (metrotunnel) en in bijzondere samenwerkingen (muziektheater, dans). Met hun spatzuivere spel brengen ze een programma met sonore, lyrische, verstilde en verrassend pakkende hedendaagse klassieke muziek.

Voor kaarten: www.concerttienhoven.nl

Vrijdag 20 maart 2020 Vanaf 20:15 tot en met 22:15