Concert Podium Vree(md)land ‘Wolkenberg – Sprookjesmuziek’

Op zondag 24 februari staat het laatste concert op het programma: ‘Wolkenberg – Sprookjesmuziek’, waarin Vreelander Peter Prommel samenwerkt met slagwerkster Yifan Du - marimba - en fagottiste Marieke Stordiau. De muziek is gecomponeerd door Simon Burgers.

We reizen deze middag naar de wonderbaarlijke wereld van sprookjes en verhalen uit China, Tibet en Thailand: een wijze man uit het dorp gaat er eens goed voor zitten, verzamelt een kleurrijk publiek van alle leeftijden om zich heen, en begint te vertellen. Soms spannend en dramatisch, dan weer poëtisch of grappig. De muziek, die speciaal voor deze sprookjes is gecomponeerd, omlijst en begeleidt de verhalen. Daardoor zijn tekst en muziek tijdens dit theatrale concert gelijkwaardige onderdelen van een organisch geheel.

Yifan Du is een jonge Chinese slagwerkster die onder meer traditionele Chinese werken speelt die zij zelf voor marimba arrangeerde. Peter Prommel: “Haar spel is betoverend"
Marieke Stordiau maakt als fagottist deel uit van de vaste kern van het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble. Daarnaast is zij bij diverse projecten en optredens, zoals het Metropole Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Na afloop is er voor alle toehoorders een drankje en een hapje. Beleef deze muzikale rijkdom mee op 24 februari om 16.00 uur in de Grote Kerk in Vreeland. Kaartjes aan de deur. €15,- per persoon. Kinderen tot 20 jaar gratis en zeer welkom.

€ 15.00 inclusief drankje na afloop
Gratis toegang   kinderen tot 20 jaar