Duo Extravaganza in het fort Nieuwersluis

Neem een kijkje op het fort en luister daarna naar Duo Extravaganza met gevarieerd programma.

Verborgen oase langs het Amsterdam Rijnkanaal, dit fraaie onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanaf deze plek konden de Nieuwe Wetering, de Vecht en de wegen langs deze rivieren onder schot genomen worden. Reden om hier in 1629 al een schans te bouwen. In 1673 werd deze versterkt als onderdeel van de (oude) Hollandse Waterlinie. Al die tijd bleef het fort zo geheim mogelijk voor de vijand. Het ontbrak zelfs op reguliere landkaarten. Ook na de Tweede Wereldoorlog, toen het fort zijn verdedigende functie al lang had verloren, bleef de functie het fort zo veel mogelijk geheim.

Ontdek de geschiedenis van Fort Nieuwersluis en neem een kijkje in het torenfort en in de commandopost van de Bescherming Bevolking (BB).
14.00 - 15.00 uur: Rondkijken op het fort
15.00 - 16.00 uur: Concert

Concertprogramma
Duo Extravaganza