Expositie 'ENDLESS LIFE' op Buitenplaats Doornburgh

Van 12 september t/m 29 maart 2020 verkennen hedendaagse kunstenaars en wetenschappers het oneindige leven op Buitenplaats Doornburgh in 'ENDLESS LIFE. Kunst & wetenschap over het oneindige leven'. Eindeloos leven is een diep verlangen dat in veel culturen is verwoord en verbeeld. Wetenschappers hopen het verval tegen te gaan door nieuwe organen, slimme implantaten, gentherapie of zelfs met een uitgebalanceerd dieet. Tijdens ENDLESS LIFE reflecteren kunstenaars en wetenschappers vanuit verschillende perspectieven over de verlenging van het leven.

Tentoonstelling
De interactieve werken ‘Dune’ en ‘Lotus’ van Daan Roosegaarde geven bezoekers een glimp van hoe deze kunstenaar een toekomst ziet: een mix van technologie en creativiteit waar de grenzen tussen de geesteswetenschappen en de wetenschappen vervaagt. In de priorij is kunst te zien van Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic en Hannes Wiedemann (DE).

Lezingen: Doornburgh Dialogen
Tijdens ENDLESS LIFE bespreken diverse wetenschappers en experts in lezingen welke innovaties er binnenkort aankomen op het gebied van het eindeloze leven en wat de gevolgen kunnen zijn voor ons als samenleving en de planeet. Moeten we wel naar levensverlenging en onsterfelijkheid streven? Te gast zijn o.a. hoogleraar gerontologie en verouderingsonderzoeker Andrea Maier, wetenschapsfilosoof Trudy Dehue en leraar Tibetaans boeddhisme Jan Geurtz.

Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen aan de Vecht is sinds 2018 een plek waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Het wordt de komende jaren ontwikkeld door de MeyerBergman Erfgoed Groep. Founder Maya Meijer-Bergmans; “Doornburgh is een laboratorium voor de kunst en een atelier voor de wetenschap. Ik ben er van overtuigd dat als kunstenaars en wetenschappers elkaar ontmoeten, zij samen tot innovatieve oplossingen komen voor de toekomst.”

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 10.00
€ 7.50 t/m 18 jaar of student
Kinderen Gratis toegang  

Tickets zijn verkrijgbaar aan de entree van Doornburgh. Pin-only.

Vanaf Donderdag 12 september 2019 tot en met Zondag 29 maart 2020

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00