Kasteel Loenersloot

Pakweg 750 jaar geschiedenis gaat schuil achter oude gebinten, dikke muren, massieve kasten en barok behang. Kasteel Loenersloot ademt geschiedenis. Van een land, van een dorp, van mensen. Dwaal mee, door deze schatkist van het verleden.

Eeuwenlang hield Kasteel Loenersloot zijn geheimen voor zichzelf. Generaties adel leefden er hun leven. Ze daagden er de bisschop van Utrecht uit, hielden er feesten en maaltijden, keken vanaf de toren uit over het zompig veen, hadden het er koud en stookten het vuur hoog op, bouwden en verbouwden. Omdat de laatste bewoonster – barones Van Nagell-Martini Buys – bij haar overlijden veel van haar spullen achterliet, voelt het alsof er gisteren nog iemand woonde.

Vanaf april t/m oktober vinden op vrijdag om 11:30 uur en 13:30 uur en op zaterdag om 11:30 uur en 13:30 uur rondleidingen in het kasteel plaats.

Kosten € 8,50 voor volwassenen; € 5,00 voor leden van het Utrechts Landschap en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar.
In de korte schoolvakanties en in juli en augustus kunnen gezinnen (max. 4 personen, waaronder
minimaal een kind) terecht voor € 15,00.

Maandelijks worden in het seizoen in het park ook rondleidingen gehouden op zaterdag om 13:30.
Reserveren voor kasteel en/of park is noodzakelijk: www.kasteelloenersloot.nl

Vanaf Zondag 1 april 2018 tot en met Woensdag 31 oktober 2018

Dag Van Tot