Najaarstentoonstelling over Hans van Bemmel in het Vechtstreekmuseum

“Passie: Hans van Bemmel en de Vechtstreek”, te zien van 28 september tot en met 5 januari. Onder deze titel geeft het Vechtstreekmuseum graag ruim baan aan een van de meest markante personen van de Vechtstreek.

Hans van Bemmel is kenner van de historie van de Vechtstreek in de meest brede zin. Daarnaast is hij geboeid door de werken van de kunstenaars die de Vechtstreek als inspiratie voor hun werken gebruikten en hedendaagse kunstenaars uit de Vechtstreek die nationaal en internationaal actief zijn.
Door zijn jarenlange betrokkenheid bij de historie en kunst van de Vechtstreek werden Hans diverse onderscheidingen toegekend onder meer de Van Leusdenring en de Ton Stork-penning.

De passie voor de Vechtstreek was dan ook de basis voor de unieke verzameling van kunstvoorwerpen en bijzondere documenten die Hans in de loop der jaren heeft aangelegd.

In aanloop naar de jubileumtentoonstelling in 2020 als het 25-jarig bestaan van het museum wordt gevierd, wil het bestuur een hommage brengen aan Hans die vanaf de oprichting bij het museum en met name bij de collectie betrokken is. Het museumbestuur is verheugd dat Hans zijn collectie ten toon wil stellen aangevuld met door hem gekozen voorwerpen uit de collectie van het museum, kunstenaars en vrienden.

De tentoonstelling is een mooie drie-eenheid: historie, kunst en de mens Hans van Bemmel. In de filmzaal worden er drie bijzondere films vertoond en er is ook een audiotour met 13 uitgediepte verhalen over de tentoonstelling.

Gedurende de looptijd zal Hans op een aantal dagen persoonlijk aanwezig zijn. Volg daarvoor de informatie op de site www.vechtstreekmuseum.nl

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 28 september 2019 tot en met Zondag 5 januari 2020

Dag Van Tot
Zondag 13:30 16:30
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag 13:30 16:30
Vrijdag 13:30 16:30
Zaterdag 13:30 16:30