Slot Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen.

Slot Zuylen is alleen toegankelijk op basis van een online reservering. U kunt voor maximaal 2 personen reserveren binnen 1 tijdslot, met uitzondering van gezinnen. Reserveer je bezoek via info@slotzuylen.nl. 10 minuten voor aanvang van je tijdslot ben je welkom.
In Slot Zuylen maakt het publiek kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel. Het museum bestaat uit het ongeschonden kasteel en de historische tuin. In het kasteel is de oorspronkelijk inventaris bestaande uit boeken, schilderijen, meubilair, kostuums, foto’s en huishoudelijke voorwerpen te bewonderen. Daarnaast sieren kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein het huis. Slot Zuylen is het hele jaar door open voor rondleidingen, evenementen, concerten, kinderfeestjes, huwelijken, locatieverhuur, en voor lunch en high-tea in het museumcafé.
Museumcafé In het museumcafé in het gerestaureerde Koetshuis kun je terecht voor fairtrade koffie en thee, biologische sappen, lunch met producten uit eigen tuin, koffie met gebak en high tea. Het Koetshuis is ook een uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Voor groepen is de mooie Bovenzaal of het Museumcafé beschikbaar (ook buiten openingstijden).
Activiteiten Slot Zuylen heeft het hele jaar door leuke activiteiten voor jong en oud. Voor de actuele activiteiten kun je kijken op de website van Slot Zuylen (https://www.slotzuylen.nl/agenda/).

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Rook en Dier-vrij (ivm Cara) ja

* Museum, tuin en Koetshuis-museumcafé geopend donderdag t/m zondag: 11.00 - 16.00 uur. Rondleidingen tussen 11.00 en 14.00 uur (Per 22 juni rondleidingen tussen 11.30 en 15.30 uur) Slot Zuylen is alleen toegankelijk op basis van een online reservering. U kunt voor maximaal 2 personen reserveren binnen 1 tijdslot, met uitzondering van gezinnen.