Slot Zuylen

Stap een wereld vol historie binnen, de wereld van Slot Zuylen!

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. In Slot Zuylen maakt het publiek kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel. Het museum bestaat uit het ongeschonden kasteel en de historische tuin. In het kasteel is de oorspronkelijk inventaris bestaande uit boeken, schilderijen, meubilair, kostuums, foto’s en huishoudelijke voorwerpen te bewonderen. Daarnaast sieren kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein het huis. Slot Zuylen is het hele jaar door open voor rondleidingen, evenementen, concerten, kinderfeestjes, huwelijken, locatieverhuur, en voor lunch en high-tea in het museumcafé.

Museumcafé
In het museumcafé in het gerestaureerde Koetshuis kunt u terecht voor fairtrade koffie en thee, biologische sappen, lunch met producten uit eigen tuin, koffie met gebak en high tea. Het Koetshuis is ook een uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Voor groepen is de mooie Bovenzaal of het Museumcafé beschikbaar (ook buiten openingstijden).

Activiteiten
Slot Zuylen heeft het hele jaar door leuke activiteiten voor jong en oud. Voor de actuele activiteiten kunt u kijken op de website van Slot Zuylen (https://www.slotzuylen.nl/agenda/).

Openingstijden
1 november - 1 april: zaterdag en zondag 11.00u - 17.00u
1 april - 1 november: dinsdag t/m zondag 11.00u - 17.00u

Start reguliere rondleidingen: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 uur
Er zijn ook tuin- en familie-rondleidingen. Klik hier 


Trouwen
Slot Zuylen is een officiële trouwlocatie van de gemeente Stichtse Vecht. Uw huwelijk of partnerregistratie kan in onze elegante Gobelinzaal worden voltrokken. Tussen het slot en de Vecht staat een charmant eeuwenoud kerkje waar desgewenst de kerkelijke inzegening kan plaatsvinden. Een receptie of diner behoort tot de mogelijkheden. Slot Zuylen biedt u een huiselijke en stijlvolle sfeer, waar u en uw gasten warm welkom worden geheten, zich snel thuis zullen voelen en waar u een onvergetelijke dag wordt bezorgd!

Zakelijke verhuur
Het museumkasteel is beschikbaar als locatie voor vergaderingen, bedrijfspresentaties, seminars en ontvangsten in een stijlvolle ambiance. Slot Zuylen biedt ruimte aan kleine en grote gezelschappen. Hierbij wordt flexibel ingespeeld op uw wensen. Lunch, diner of een rondleiding behoren tot de mogelijkheden. Slot is goed bereikbaar vanuit het hele land, met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Praktische informatie

Prijs
Prijs vanaf 13.00
Jeugd prijs vanaf 6.75
MJK (Museumjaarkaart) 0.00
LMTS Prijsomschrijving alleen tuin €3,50 Tuinrondleiding € 6,50
Voorzieningen gehandicapten
ITS geclassificeerd Nee
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden Nee
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
Rook en Dier-vrij (ivm Cara) ja
rolstoel (op aanvraag) beschikbaar Nee
gehandicaptenparkeerplaats Nee
Toelichting toegankelijkheid Slot Zuylen is een monument, aanpassingen t.b.v. de toegankelijkheid van mindervaliden zijn niet mogelijk zonder het historisch ensemble aan te tasten en dus niet toegestaan onder de monumentenwet. Dit geldt ook voor de kasteeltuin.
Vervoer
Parkeren bij accommodatie Ja
Parkeergelegenheid bussen Nee
Toelichting bereikbaarheid OV De parkeerplaats voor bezoekers ligt naast het terrein van het kasteel, net buiten de toegangspoort. Hier vindt men ook een fietsenstalling.
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

* 1 april - 1 november: dinsdag t/m zondag 11-17 uur 1 november - 1 april: zaterdag en zondag 11-17 uur Start rondleidingen: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 uur Speciale gezinsrondleidingen: zondag om 14 uur