Tentoonstelling Leveranciers van Schoonheid

De kunsthandel zoals we die vandaag de dag kennen heeft zijn oorsprong in de negentiende eeuw. In deze periode speelden kunsthandelaren met een eigen galerie in toenemende mate een belangrijke rol binnen de kunstwereld.

Firma’s als het Amsterdamse Frans Buffa & Zonen en het Haagse Goupil waren gevestigde namen met een internationale klantenkring. Schilderijen van vooraanstaande kunstenaars waren regelmatig voor het grote publiek in de etalages te bewonderen. Kunsthandel Pygmalion geeft met de tentoonstelling Leveranciers van Schoonheid een inkijkje in de bruisende wereld van de negentiende-eeuwse kunsthandelaren. Met kunstwerken uit eigen collectie van onder meer George Hendrik Breitner en Isaac Israëls worden verschillende details van de negentiende-eeuwse kunsthandel belicht.

De bijzondere relatie tussen kunstenaar en kunsthandelaar vormt de rode draad van de tentoonstelling. Leveranciers van Schoonheid. De rol van de kunsthandelaar in de negentiende eeuw is te zien van 21 februari t/m 8 maart 2020. 

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 21 februari 2020 tot en met Zondag 8 maart 2020

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00