Topmusici op Nijenrode: Duo Billits met 'Romeo et Juliette'

Duo Bilitis bestaat uit Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) en Eva Tebbe (harp en stem). Een nieuw programma van dit originele en vermaarde duo met sprookjesachtige vertellingen en vrolijke thema’s over de universele kracht van de liefde: de liefde van Romeo en Julia. Met muziek van Sergei Prokofiev en Benjamin Britten. Humor, lyriek, volksmuziekelementen en soms ook maatschappijkritiek verbinden deze tijdgenoten.

De musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een heel nieuw repertoire gecreëerd met hun arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen, maar ook door het verstrekken van
compositie- en arrangeeropdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Topmusici op Nyenrode
Het geluid van een nieuwe generatie musici is gevat in een serie van vier zondagmiddagconcerten in het Koetshuis op het historische landgoed van Nyenrode.
Met deze serie zet het landgoed haar deuren open voor het publiek van Stichtse Vecht en omstreken. De concerten worden geprogrammeerd door Stichting Kamermuziek Amsterdam (KAM).

Extra: unieke rondleiding door het kasteel
Voorafgaand aan het concert is er een informatieve en vooral ook sfeervolle rondleiding door het kasteel Nyenrode. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 uur voor het Koetshuis. Onder leiding van een gids hoort u uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel.
Zondag 12 mei 2019 | 15.30 uur
Start rondleiding 14.00 uur vanaf het Koetshuis Nyenrode in Breukelen
Prijzen concert (inclusief koffie en thee)
Vroegboekkorting t/m 7 april: €17,50, met rondleiding: €25,-