Toeristisch Overstappunt Maarsseveense Plassen in gebruik genomen

dinsdag 25 juli 2017

Vandaag is het Toeristisch Overstappunt Maarsseveense Plassen in gebruik genomen. Vanaf de TOP kunnen wandelaars, fietsers en vaarliefhebbers eenvoudig een route kiezen om de regio te verkennen.

Sinds 25 juli 2017 is het nieuwe Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij de Maarsseveense Plassen beschikbaar voor fietsers en wandelaars. Dit is de derde TOP in gemeente Stichtse Vecht, naast een TOP bij station Breukelen en bij Slot Zuylen. TOP’s zijn belangrijke startpunten voor recreanten, om hun auto te parkeren zodat zij per fiets, wandelend of per boot de Vechtstreek kunnen verkennen en beleven. Vele mooie routes door de gemeente starten vanaf deze TOP's. 

TOP Maarsseveense Plassen is in samenwerking met het Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Toerisme Gooi & Vecht en de Gebiedscommissie Utrecht-West ontwikkeld. De Provincie Utrecht is mede-financierder. Met de aanleg van de TOP Maarsseveense Plassen wordt het netwerk van TOP’s in de provincie Utrecht verder uitgebreid.

 

Aantrekkelijke omgeving voor recreanten en inwoners

Wethouder Toerisme Pieter de Groene: “Ik ben zeer blij met het feit dat we steeds meer van deze punten beschikbaar hebben, verspreid over onze gemeente. Dankzij de samenwerking met het Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Toerisme Gooi & Vecht en de Gebiedscommissie Utrecht-West kunnen we hier alweer een derde TOP neerzetten. Het TOP biedt handige toeristische informatie, zodat je als bezoeker weet waar de mooie en interessante plekken te vinden zijn en hoe je er kunt komen. Het TOP helpt de druk van gemotoriseerd recreatie-verkeer op het wegennetwerk te verminderen, vooral op de wegen langs de Vecht. Tegelijk kunnen bezoekers genieten van onze prachtige Vechtstreek.” 

Toerisme Gooi & Vecht is uitvoerder van het TOP, in opdracht van het Recreatieschap Midden-Nederland. Directeur Annemiek Roessen van het Recreatieschap is enthousiast over de samenwerking: “Ook deze TOP is een mooi bewijs van een goede relatie met partners, die samen werken aan het toeristisch recreatief aanbod in provincie Utrecht. Hoe beter de voorzieningen en infrastructuur, hoe aantrekkelijker onze omgeving wordt voor recreanten en inwoners.”

 

TOP-zuil en mobiele website

Op de TOP-informatiezuil zijn twee toeristische kaarten opgenomen: het fietsknooppuntennetwerk van de regio en een kaart met alle recreatieve voorzieningen. Op de TOP-zuil staat een QR code om te scannen. Deze geeft bezoekers alle toeristische - en routeinformatie voor een bezoek aan de regio vanaf het TOP, zoals de fietsroutes en bezoektips in de omgeving. De routes zijn op www.topmaarsseveenseplassen.nl beschreven en met de smartphone op kaart te volgen. 

 

TOP’s en VVV informatiepunten 

De ontwikkeling van TOP’s zijn onderdeel van het Programma Economie van de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente wil hiermee het toeristische informatieaanbod en voorzieningen verder ontwikkelen. Zo is recent een VVV informatiepunt bij eetcafé De Heeren in Loenen aan de Vecht geopend. Er zijn nu in totaal zes VVV informatiepunten, verdeeld over de gemeente: Vreeland (Dagwinkel Aloys), Loenen aan de Vecht (eetcafé De Heeren), Breukelen (Boekhandel Van Kralingen), Maarssen (Vechtstreekmuseum), Maarsseveen (Fort Maarsseveen) en Oud-Zuilen (Slot Zuylen).