IVN-natuuretmaal op boerderij Vredegoed

dinsdag 24 juli 2018

Spannend natuurfestijn voor kinderen en (groot)ouders in het één na laatste weekend van de vakantie, 18 en 19 augustus van 14 tot 14 uur. Adres: Museumboerderij Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven.

Houd je van buiten spelen, avonturen beleven en heb je zin in wat anders dan de speeltuin of de kinderboerderij om de hoek? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven echt iets voor jou! Het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) organiseert de vierde editie van dit 24-uurs evenement met allerlei leuke, spannende en leerzame natuuractiviteiten. We gaan dit jaar bijvoorbeeld polsstok-slootjespringen, slootsnorkelen, kleien van echte rivierklei en kruidenboter maken van kruiden ut de natuur. Er is een workshop Bushcraft en ook een mandje vlechten met wilgentakken en waterbeestjes scheppen staan op het programma. Na het kampvuur gaan we op zoek naar nachtdieren zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje.

De kosten zijn €17,50 per volwassene en €7,50 per kind. Elk kind zal minimaal een volwassene mee moeten nemen. ’s Avonds gaan we lekker BBQ-en. Wij zorgen voor borden, bekers, bestek, allerlei drinken en (vega)burgers, worstjes en broodjes (om af te bakken boven het vuur). Neem verder zelf iets te eten mee voor het gezamenlijke buffet, zoals een salade. Vergeet vooral niet je slaapzak, tandenborstel, handdoek en droge kleren mee te nemen. Blijven slapen is natuurlijk niet verplicht; je kan ook alleen de activiteiten meemaken.

Voor meer info kun je naar www.ivn.nl.
De deelname is beperkt dus wees er snel bij. Je kan je aanmelden bij Marijke Zoetelief via: natuuretmaal@ivnvechtplassen.org