Piet Bakker Buitendag in een nieuw jasje!

woensdag 10 oktober 2018

Streekmuseum Vredegoed presenteert op zaterdag 27 oktober a.s. ter afsluiting van het museumjaar 2018 wederom een Buitendag. Dit jaar is de Piet Bakker Buitendag in een nieuw jasje gestoken met veel nieuwe activiteiten.

Speciale aandacht is er die dag voor de kinderen. Zij worden gevraagd om zich Oud Hollands te kleden. Wie het mooist verkleed is, krijgt een leuke prijs. Wie gaat er met die prijs vandoor?

Voor dit gezellige familie evenement zullen vele plaatselijke en regionale personen zich presenteren met hun producten en specialiteit(en). Er zullen diverse kramen zijn met verkoop van o.a. zelf(huis) gemaakte jam en honing, kransen, bloemen en in de marktkraam van het museum veel brocante artikelen en oud gereedschap. Ook het I.V.N. en de Historische Kring Maarssen zijn aanwezig met veel boeken en informatiemateriaal over de natuur en het heden en verleden van Tienhoven en Oud-Maarsseveen.

Ook gaan we zelf vliegers maken, XXL bellenblazen, vuur maken en marshmallows roosteren en is er een spellencarroussel naast dus de Oud Hollandse VERKLEEDWEDSTRIJD.

Er is een heus KINDERCIRCUS.  Dit is een workshop van kindercircus Sambal van 13:30-15:30 uur met aan het eind een voorstelling. Kinderen van plm. 4 – 12 jaar kunnen zich inschrijven voor € 5,00 via r.vanalphen@vredegoed.nl. Let op: er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen, dus wees er snel bij!
Om 15.30 uur geven zij dan een spetterende eindshow voor alle ouders, broertjes/zusjes, etc. Vraag zoveel mogelijk mensen om te komen kijken. Hoe meer publiek hoe leuker...

We verkopen Oud Hollands snoepgoed bij ons nieuwe winkeltje “Kruidenierswaren Vredegoed”

Verder bekende succesnummers als:
- Rad van Fortuin
- Hinnikwagen
- Keramiek en Pottenbakken voor kinderen en volwassenen

- Gezichten schminken van en voor kinderen
- Verkoop pannenkoeken, koffie en thee met appelgebak.

Kijk voor meer informatie op www.vredegoed.nl