Vaarroutes in Stichtse Vecht

Ontdek de Vechtstreek vanaf het water

Er is haast geen betere manier om de waterrijke omgeving van Stichtse Vecht te verkennen, dan vanaf het water. Op deze pagina vind je een overzicht van kano- en sloepenroutes door de streek. Wil je tijdens het varen een tussenstop maken? Leg dan aan bij een van de horecagelegenheden aan de Vecht, er zijn er genoeg met een heerlijk terras aan het water

Sloepennetwerk 

Sloepvaren in Gooi & Vecht is nog eenvoudiger met het sloepennetwerk van 23 knooppunten. Plan je route aan de hand van de genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen langs het water. Zo vaar je de mooiste routes door het waterrijke gebied van Gooi & Vecht. Ontdek de buitenplaatsen uit de gouden eeuw, de historische vechtdorpen en de prachtige natuurgebieden.

Het netwerk beslaat het Loosdrechtse Plassengebied met aansluitend de rivier de Vecht van Utrecht tot Weesp en Muiden. Vanaf Muiden gaat het netwerk verder over de Naarder trekvaart richting Naarden Vesting. Ook de Spiegel- en Blijkpolderplas, De Wijde Blik en de Breukeleveensche Plas kunnen via het netwerk worden bezocht.

 

Audiotours, vaarroutes- en kaarten 

Je vindt de mooiste vaarroutes langs het sloepennetwerk Gooi & Vecht via deze link. Bestel de brochure in onze webshop met vijf unieke historische sloepenroutes met vijf bijbehorende audiotours die je kunt beluisteren tijdens deze sloepentochten. Op de Waterkaart Loosdrecht en de Vecht Vaarkaart vind je alle informatie over de vaarregels, informatie over bruggen en sluizen en meer. En natuurlijk staan er ook de leukste afstapplekken op! 

Vaarvoorzieningen

In Stichtse Vecht zijn op meerdere plekken mooie openbare ligplaatsen en goede vaarvoorzieningen. Klik hier voor een overzicht van deze ligplaatsen, de watertappunten en douche- en toiletvoorzieningen in de regio.