Vaarroutes in Stichtse Vecht

Ontdek de Vechtstreek vanaf het water

Er is haast geen betere manier om de waterrijke omgeving van Stichtse Vecht te verkennen, dan vanaf het water. Op deze pagina vind je een overzicht van kano- en sloepenroutes door de streek. Wil je tijdens het varen een tussenstop maken? Leg dan aan bij een van de horecagelegenheden aan de Vecht, er zijn er genoeg met een heerlijk terras aan het water

Sloepennetwerk 

Sloepvaren in Gooi & Vecht is nog eenvoudiger met het sloepennetwerk van 23 knooppunten. Plan de mooiste routes aan de hand van de genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen langs het water. Ontdek de buitenplaatsen uit de Gouden Eeuw, de historische vechtdorpen en prachtige natuurgebieden.

 

Het Sloepennetwerk beslaat het Loosdrechtse Plassengebied, met aansluitend de rivier de Vecht van Utrecht tot Weesp en Muiden. Vanaf Muiden gaat het netwerk verder over de Naardertrekvaart richting Naarden-Vesting. Ook de Spiegel- en Blijkpolderplas, De Wijde Blik en de Breukeleveensche Plas zijn in het netwerk opgenomen. 

 

Audiotours en vaarroutes

Vind online de mooiste sloepenroutes via deze link of bestel in onze webshop de brochure met historische sloepenroutes met vijf bijbehorende audiotours, die je kunt beluisteren tijdens deze sloepentochten.

Waterkaart Gooi & Vecht

Ga je het water op in Gooi & Vecht, dan kun je haast niet zonder Waterkaart Gooi & Vecht op pad. Op de Waterkaart Gooi & Vecht vind je verschillende sloepen- en kanoroutes, alle informatie over de vaarregels, zwemlocaties, informatie over bruggen en sluizen en meer.
De kaart is verkrijgbaar bij VVV's in de regio, lokale watersportondernemers en online te bestellen in de VVV Gooi & Vecht webshop.

Vaarvoorzieningen

In Stichtse Vecht zijn op meerdere plekken mooie openbare ligplaatsen en goede vaarvoorzieningen. Klik hier voor een overzicht van deze ligplaatsen, de watertappunten en douche- en toiletvoorzieningen in de regio.  

Kanoroutes

Sloepenroutes