Volg de volgende knooppunten van het sloepennetwerk: 03 - 04 - 05 - 24 - 07 - 02 - 01 - 03

Duur route: 5 uur
Verkorte route: 4 uur

Je maakt een prachtige en gevarieerde tocht over de Vecht langs vele buitenplaatsen en door de gezellige dorpjes Maarssen, Breukelen en Nieuwersluis, langs parken en kastelen en door eeuwenoude sluisjes. Tegenover de beschutting van de Vecht ervaar je de weidsheid van de Loosdrechtse plassen waar je tussen de zeilboten door vaart en langs eilandjes met aanlegplaatsen en recreatie-strandjes. Onderweg kun je op meerdere plekken, verspreid over de route, aanmeren bij een mooi terras aan het water, zowel aan de Vecht als op de plassen. Of je gaat van boord in een van de dorpen waar je doorheen vaart om te voet te genieten van de monumentale huizen, gevarieerde winkels, horeca of een leuke galerie.

Aan deze route vind je maar liefst tien B&B’s en hotels waar je de boot voor een nachtje kunt aanmeren om een verblijf in de Vechtstreek helemaal compleet te maken. Want er is hier genoeg te zien en te beleven voor meerdere dagen vaarplezier!

Kijk op de kaart hieronder voor de sloepenroute met alle stoppunten, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden.

Bij deze sloepenroute hoort ook een audiotour met historische beelden. Deze is opgenomen in de gratis Gooi & Vecht audiotour app.