Wining & Dining langs de Vecht

Het Grote Genieten, dat doe je langs de Vecht. Genieten van de schitterende buitenplaatsen, de afwisselende natuur, de luxe winkeltjes, de gezellige terrassen, de sfeervolle restaurants of het overnachten aan het water. Er is geen streek in Nederland die zo gevarieerd is in alles wat het leven aantrekkelijk maakt. Letterlijk een ‘waar paradijs’, zoals de Vechtstreek al in de 17e eeuw beschreven werd. Rijke Amsterdamse kooplieden trokken toen niet voor niets naar de oevers van deze rivier om hun buitenplaats te bouwen als zomers toevluchtsoord. Beleef datzelfde rijke en ontspannen gevoel tijdens een fietstocht langs de Vecht.

Ervaar het contrast tussen de Buitenplaatsen aan de zuidelijke ‘Heren’ Vecht en het Buitenleven in het meer landelijke noordelijke deel met zijn vele boerderijen. Fiets door gezellige historische dorpjes, proef eerlijke streekproducten op een boerderij, bezoek een middeleeuws kasteel, shop de hipste mode, bekijk kunst in een galerie, relax in een ontspannen Wellness resort en sluit de dag af met een overheerlijk diner in een van de vele restaurants.

Wil je weten wat er naast Wining & Dining nog meer te beleven is bij jou in de buurt? Wij hebben de leukste tips op een rijtje gezet. Ontdek ze hier! Je kunt de route kopen bij de VVV's en via de webshop.